شرکای قدیمی آمریکا را دور می زنند

رییس جمهوری روسیه: برای مشارکت در توسعه اتحادیه اقتصادی اورآسیا خواهان همکاری نزدیک با کشورهای مختلف مانند ایران، چین و هند هستیم که روابط نزدیکی با آنها داریم

رییس جمهوری روسیه روز گذشته در سخنان خود در نشست بین المللی اقتصادی سن پترزبورگ تشریح کرد: برای مشارکت در توسعه اتحادیه اقتصادی اورآسیا خواهان همکاری نزدیک با کشورهای مختلف مانند ایران، چین و هند هستیم که روابط نزدیکی با آنها داریم. ولادیمیر پوتین با طرح این پیشنهاد که ایران در توسعه اتحادیه اقتصادی اوراسیا مشارکت کند، گفت که مذاکرات با تهران برای امضای پیمان تجارت آزاد با این اتحادیه ادامه دارد.

پوتین ادامه داد: حدود 40 کشور و سازمان بین المللی برای همکاری با اتحادیه اقتصادی اورآسیا اعلام آمادگی کرده اند.

وی گفت: روسیه همچنین علاقه مند به مشارکت اتحادیه اقتصادی اوراسیا با اتحادیه اروپا است و در این زمینه می توان مذاکرات کارشناسی در بخش های مختلف از جمله سرمایه گذاری و بازرگانی را از سر گرفت.

رییس جمهوری روسیه در باره روابط این کشور با اتحادیه اروپا که از سال 2014 به علت پرونده اوکراین بشدت پرتنش و درگیر تحریم متقابل است، اظهار کرد: مسکو بر اعتماد سازی تاکید می کند و تمامی اقدام ها برای عادی سازی روابط متقابل بوده است. روسیه در این موضوع کینه جو نیست، ولی با تاکید بر اینکه این روند بازی یک سویه نیست، آماده همکاری با اروپا هستیم.

اتحادیه اقتصادی اورآسیا با جمعیتی بیش از 180 میلیون نفر دربرگیرنده پنج کشور روسیه، بلاروس، قزاقستان، قرقیزستان و ارمنستان است که بیش از 20 میلیون کیلومتر مربع مساحت دارند و با توجه به نزدیکی جغرافیایی، بازار بزرگی برای صادرات کالاهای ایرانی به شمار می روند و برقراری تجارت آزاد نیز می تواند فرصت های زیاد همه جانبه ای را برای بخش خصوصی ایران و کشورهای عضو این اتحادیه ایجاد کند.

نشست بین المللی اقتصادی سن پترزبورگ روسیه با حضور 800 هیات دولتی و غیر دولتی از کشورهای مختلف جهان که دیروز (پنجشنبه) با حضور هیات جمهوری اسلامی ایران آغاز شد، تافردا ادامه دارد.

برنامه کاری هیات ایران به سرپرستی نعمت زاده و حضور سفیر جمهوری اسلامی ایران در روسیه، افزون بر شرکت در نشست های عمومی و تخصصی این همایش سه روزه، دیدار و رایزنی های اقتصادی و صنعتی است.

در این همایش اقتصادی بان کی مون دبیر کل سازمان ملل، نخست وزیر ایتالیا، دبیر کمیسیون اتحادیه اروپا، نیکلای سارکوزی رئیس جمهور سابق فرانسه و ده ها مقام دولتی روسیه حضور دارند.

گستردگی برگزاری و تنوع محورهای مورد بررسی در این همایش با فرصت بسیار انجام رایزنی های گسترده و عقد قرارداد بین شرکت کنندگان، توجه روزافزون کارشناسان اقتصادی، سرمایه گذاران و رسانه ها را به خود جلب کرده است، بگونه ای که حدود دو هزار خبرنگار و تحلیلگر اقتصادی رسانه های کشورهای مختلف در این نشست فعالیت می کنند.

به گزارش پایگاه خبری آذرنیوز، ایران و روسیه ممکن است به یک توافق رسمی در زمینه نقل و انتقال دوجانبه پول به ارزهای ملی دو کشور برسند. حسین یعقوبی میاب، مدیرکل بین الملل بانک مرکزی ایران در حاشیه مجمع اقتصادی بین المللی سن پترزبورگ این مطلب را بیان کرد.

انجام تجارت به ارزهای ملی دو کشور و کاهش وابستگی دو کشور به دلار آمریکا هدف از این اقدام است. بانک مرکزی ایران قبلا مکانیزم مرتبط را درباره چگونگی بهترین استفاده ممکن از ارزهای ملی در پرداخت های دوجانبه به بانک مرکزی روسیه پیشنهاد کرده بود.

وی افزود، اکنون طرف روس در حال مطالعه این پیشنهاد است و ارزیابی های خود را در این باره ارائه خواهد داد. به محض اینکه طرف روس با این پیشنهاد موافقت کند، بانک های مرکزی دو طرف موافقتنامه ای را منعقد خواهند کرد. وی تاکید کرد که انتظار می رود این اقدام در آینده نزدیک صورت پذیرد.

یعقوبی گفت، مسکو به دنبال امضای این قرارداد به محض نهایی شدن بررسی هایش درباره پیشنهاد ارائه شده از سوی ایران است.

وی با تاکید بر اینکه دو کشور از این توافق منتفع خواهند شد زیرا این به معنای ریسک های ارزی کمتر است گفت، ایران نیز به نوبه خود خواهان انعقاد این توافق است.

روابط اقتصادی و سیاسی ایران و روسیه به قرن ها قبل باز می گردد. روابط دو کشور زمینه های تجارت، انرژی، نظامی، کشاورزی، ارتباطات، حمل و نقل هسته و بسیاری از عرصه های دیگر را در بر می گیرد.

در حال حاضر دو کشور علاقمند به توسعه همکاری ها در زمینه های مختلف از جمله نانوتکنولوژی، نیروگاه های برق و دیگر پروژه های جدید سرمایه گذاری هستند.

کد خبر 12060

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 1 + 2 =